Att kunna gå barfota

Att kunna gå barfota

Hejsan svejsan bloggen! Idag tänkte jag ta upp ett ämne som det diskuteras ganska mycket om i dessa dagar. Jag tänkte prata om fötterna och i synnerhet om medicinsk fotvård. För tro det eller ej så är medicinsk fotvård något som jag läser och hör en hel del om. Jag förstår dock varför, många olika samtalsämnen är ganska säsongsberoende och jag tror att just våra fötter är något som det pratas en hel del om så här års. Ni vet själva hur ofta man går runt i flip-flops och sandaler nu under sommaren. Väldigt många känner sig dock inte så bekväma med det, eftersom att de inte har tagit hand om sina fötter ordentligt tidigare. När tofflorna åker på så märker man enkelt hur ens fötter ser ut och hur de egentligen mår, för många kommer det lite som en chock. Tar man inte hand om fossingarna så kan man drabbas av vårtor, nageltrång och sprickor. Det tänker man inte på så länge man har skor på sig och så länge det inte gör ont. För under resterande delen av året så går man ändå bara runt i skor och då är det ingen som kan se ens fötter. Nu är det dock annorlunda, man vill visa upp ett par fina fötter och det blir väldigt svårt om man inte har tagit någon hänsyn till fötternas hälsa tidigare. Medicinsk fotvård kan dock vara hjälpen på traven som behövs för att få ett par fina fötter, åtminstone var det så för mig. Jag har nu i några veckor gått runt med mina tofflor och faktiskt känt mig bekväm med det. Vore det inte tack vare medicinsk fotvård så hade jag nog inte visat mina fötter utan då hade skorna varit på varje dag. Det viktigaste är att dina fötter mår bra och att du trivs med dina fossingar.  


Kommentarer är stängda.